A ballada, a költészet, a hatalom

Személyes hangvételű poszt következik.

Nem gondoltam volna, hogy verseket fogok megosztani, hittem a prózában, a robotokban és a féregjáratokban, de az élet másként hozta.

Itt ez a vers, egyetlen sora sem igaz rám pontosan, csak úgy egyben az egész:

Annak idején, másik korban írtam verseket (Papa hozott nekem egy kilót. / Azóta nem írok verseket.), ezt valahogy előszedték nemrég, meglepő volt látni, hogy azóta mennyire elkoszolódott a mindennapi mágia körülöttem (vagy bennem). Legalábbis nehezebben lesz ennyire fehér újra.

Egyébként a költészet igenis hatalom, és a Szimplában még van telefonfülke, amely kagylójába belehallgatva verset olvasnak fel az embernek, kortárs verseket, befogadhatóakat, szépeket, persze a Szimplában mindenféle retró dolog és limlom egyben még menő (ha ugyan), de csak odabent. Manapság talán a wifi router bolondulna meg, és miután a szerző rányomott a send gombra, nyilvános wifi hotspot nyílik, és bárkinek, aki csak rácsatlakozik, elküldi a szöveget. Vagy valami ilyesmi.

És van olyan világ, amikor a költészet (maga a nyelv) drog lesz, de erről majd egy másik, még érlelődő posztban.

A ballada, a költészet, a hatalom” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Megboldogult gyerekkorunkban volt olyan, hogy lokatív média. Ezek mára többnyire eltűntek, de pár évig ment a kísérletezés. Például, hogy bluetoothon sugározzon egy beacon szövegeket. Na ebben meglátták a lehetőséget a marketingesek, mindenki le is tiltotta a bluetooth-ot évekre. Vagy hogy lehessen üzenetet küldeni egy másik kocsmának az smsfal jellegű felületére. Ezt nagyjából a messenger és az elterjedő mobilnet ette meg. Mint ahogy a nyilvános wifiket is. De mondjuk három délután alatt és 30 ezer forint körüli összegből most is tudnánk olyat csinálni, hogy egy helyi hálózatról elérhető eszközre lehet küldeni szöveget és ha az megfelel például a haiku formázásának, akkor kinyomtatja egy blokknyomtató. A lehetőségek kábé végtelenek ahogy a szövegek rövidülnek.

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s